Skip to main content

Ademcirkel voor mannen met Wouter Heijne

555 555 mensen hebben dit evenement bekeken.

Datum: 23 juni
Tijd: 19.30-21.30 uur
Aantal deelnemers: 10
Bijdrage: €39

Ademenergie is levensenergie, letterlijk. We worden geboren op een inademing en sterven op een uitademing. Alle ademhalingen daartussen vormen ons leven. De adem is er altijd en gaat door, ook al hebben we er geen bewuste aandacht voor. Het is een autonoom proces. De adem is magisch; wanneer de ademhaling verandert, reageren alle processen in ons lichaam daar direct op (bloeddruk, hartslag, spierspanning, pupilgrootte, spijsvertering, etc.)

En het bijzondere aan de ademhaling is dat we het onbewust én bewust kunnen doen. En zodra we bewust gaan ademen, ontdekken we al snel dat de adem dé sleutel is van ons systeem. Via de adem kunnen we ons systeem sturen, bijvoorbeeld acute stress naar diepe ontspanning.

Met de helende kracht van ademhalen werk ik tijdens een Ademcirkel. Daarbij gebruik ik de techniek van de verbonden ademhaling, een techniek waarbij de in- en uitademing zonder pauze aan elkaar zijn verbonden. Door deze techniek langere tijd achter elkaar toe te passen kun in contact komen met diepe lagen van jouw systeem. We starten met een kop thee, terwijl ik uitleg hoe de techniek werkt. Dan is er ook ruimte om vragen te stellen. Daarna starten we. Jij ademt, ik begeleid.

Langdurig verbonden ademen zorgt vrijwel altijd voor een intense, fysieke ervaring. Daarnaast brengt het je in contact met diepere lagen van je systeem. Je hoofd wordt stil, emotionele en fysieke blokkades krijgen de ruimte om te transformeren. Daardoor kunnen je spieren en zenuwen ontspannen en komt jouw systeem tot rust.

Het laatste deel van ademcirkel is gericht op een heerlijke integratie. Het werk is gedaan en liggend op jouw mat ervaar je een diepe ontspanning.

Na afloop is er ruimte om te delen wat je hebt ervaren en wat je meeneemt, maar dat hoeft niet. Je mag het ook voor jezelf houden.

Ervaring met ademwerk is niet nodig, een open houding voor een bijzondere ervaring is welkom.

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar info@denoorderbron.nl

Registreer met behulp van webmail: