Skip to main content

Hunebedexcursie 2.0

107 107 mensen hebben dit evenement bekeken.

Datum: zaterdag 17 juni
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Bijdrage: vrijwillige donatie achteraf

Deze excursie geleid door Ard Pisa brengt oeroude Drentse geschiedenis met haar rituelen terug in een bijzondere ervaring naar het heden.

​Over de hele wereld staan megalithische bouwwerken in allerlei formaten, formaties, vormen en op speciale plaatsen waar menigeen een bijzondere sfeer waarneemt. Deze prachtige sites worden jaarlijkse door miljoenen mensen bezocht, niet alleen om zich onder te laten dompelen in de oude geschiedenis, maar ook om de plek zelf te ervaren omdat het vaak rituele plekken zijn waar nog een soort van ‘magie’ heerst.

Er zijn dan ook vele ervaringsverhalen van mensen die bijzondere krachten/ energieën ervaren en soms ook persoonlijk merken dat de rituele plek iets met hun heeft gedaan op welk niveau dan ook.

Elke land heeft wel een dergelijke oeroude ‘magische’ plek. Ons eigen land kent gelukkig ook nog tientallen megalithische sites met haar indrukwekkende hunebedden.

​Het grootste geheim zijn namelijk de stenen van de hunebedden zelf. En in combinatie met de vorm en ondergrondse waterstromen wordt de kracht ervan versterkt.

​Tijdens de hunebedexcursie wordt de oeroude geschiedenis in verbinding gebracht met het heden. Na wat geschiedenis, verhalen en nieuwe inzichten verteld te hebben, gaan de deelnemers vooral ervaren. De hunebedden D50, D51, D34  en D36/D37lenen zich daar uitstekend voor. Via muziek, geleide meditatie, wichelroede lopen, aarden en verbinden kunnen de deelnemers dingen ervaren op verschillende niveaus. En wat bijzonder is, in juni en juli 2022 heeft er na ruim 40 jaar weer eens een nieuwe opgraving plaatsgevonden bij hunebed D34 onder leiding van Prof. Dr. Daan Raemaekers (Hoogleraar Archeologie van Noordwest-Europa; directeur van het Groninger Instituut voor Archeologie).

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar info@denoorderbron.nl

Registreer met behulp van webmail: