Skip to main content
Lezing Elektrisch Ecosysteem

Lezing Elektrisch Ecosysteem

31 31 mensen hebben dit evenement bekeken.

Sander Funneman is internationaal spreker, onafhankelijk onderzoeker en auteur. Binnenkort volgt meer informatie.

Hieronder een korte inleiding betreffende zijn boek Elektrisch Ecosysteem:

Het ‘Elektrisch Ecosysteem’ is een boek waarin de stelling wordt onderbouwd dat alles in het ecosysteem van nature werkt door middel van elektriciteit en magnetisme. Op feitelijk anekdotische wijze wordt de elektrische wereld geopend van bijen, bacteriën, cellen, waterdieren, vogels, mensen en het aardmagnetisch veld. Het is een inspirerende realiteit die vraagt om bezinning en dialoog over de kwetsbaarheid en de natuurlijke balans van het ecosysteem waarin alles met elkaar verbonden blijkt te zijn en waarin zelfs de stilste frequenties de grootste effecten kunnen veroorzaken.

Het conventionele beeld van het ecosysteem is gefocust op chemische reactiviteit; alles lijkt terug gevoerd te kunnen worden tot een scheikundige reactie. Bijvoorbeeld bij het wassen van haren, het verven van een muur of bij verliefdheid, alles lijkt te draaien om chemische reacties. Maar wat als we die gedachte even parkeren en kijken naar de elektrische eigenschappen van fysieke fenomenen?

Dit boek neemt je mee op een ontdekkingstocht door een wonderlijk ecosysteem waar bijen vliegende batterijen blijken te zijn, zeehonden een radarsnor gebruiken, vogels googelen op het aardmagnetisch internet, kikkers in staat zijn om te zweven op magneetvelden en bacteriën naast celdeling ook aan magneetdeling doen.

Het geheel beperkt zich niet tot de natuur op aarde. Het strekt zich ook uit naar de grotere context, waar de maan zich voedt met elektrische signalen en waar de impulsen van de zon allerlei planetaire processen beïnvloeden.

Aanvullende details

Kosten -

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar info@denoorderbron.nl

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

13-10-2024
 

Locatie

Share With Friends