Skip to main content
Lezing De helende kracht van Earthing

Lezing De helende kracht van Earthing

82 82 mensen hebben dit evenement bekeken.

Door Jan van Stiphout

Datum: 16 mei
Tijd: 19.30-21.30 uur
Bijdrage: €15

Onder je voeten ligt een geschenk van de natuur – de aarde zelf!

Van nature heeft de aarde een buitengewone helende kracht, misschien wel het meest effectieve medicijn is dat er is.

Door te aarden (earthing) verbind je je met deze natuurlijke energie, die voedt je lichaam en brengt het in balans in de diepste lagen, waardoor ontstekingen, pijn, stress en vermoeidheid verminderen of helen.

Na de lezing weet je waarom en hoe je jezelf op eenvoudige manier verbindt met de aarde.

Alvast meer weten over aarden? Bekijk hier een interessante documentaire: https://www.youtube.com/watch?v=44ddtR0XDVU

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Vanaf 1990 is men begonnen om wetenschappelijke bewijzen te krijgen dat het fysieke contact met de Aarde een wezenlijke invloed heeft op de menselijke fysiologie en gezondheid. Dit gebeurde in Polen door Drs. Karol en Pawel Sokal en in de Verenigde Staten door Clint Ober. 

De verschillende onderzoeken lieten heel duidelijk zien dat het contact met de aarde, aarden/earthing, een belangrijke verandering in de elektrische staat van het lichaam creëert en de natuurlijke zelf helende en zelf regulerende vermogens van het lichaam herstelt. 

We weten dat aarden ervoor zorgt dat vrije elektronen van de aarde het lichaam kunnen binnen stromen. We weten dat ontstekingen veroorzaakt worden door vrije radicalen en dat vrije radicalen geneutraliseerd worden door elektronen van welke bron dan ook. Elektronen zijn de bron van de neutraliserende kracht van antioxidanten. Trudy Vlot, arts heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van mensen naar vitaliteit en optimale gezondheid. Ze legt in dit artikel uit hoe het contact tussen de huid en de aarde zorgt voor een goede elektronenbalans. 

Zowel in de Earthing-onderzoeken als van de feedback van duizenden personen die zijn gaan aarden, krijgen we constant te zien dat de pijn van mensen wordt verminderd. Zo is er begin 2019 een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd in Oostenrijk door wetenschappers van de Universiteit van Salzburg naar de effecten van geaard slapen na intensieve fysieke inspanningen. Het resultaat was dat geaard slapen resulteerde in een sneller herstel van spierpijn en ontstekingen die ontstaan na intensieve fysieke inspanningen. Zij concluderen dat geaard slapen gezien kan worden als een simpele methode om acute en lange termijn herstel na intensieve fysieke inspanningen te bevorderen: Effectiveness of Grounded Sleeping on Recovery After Intensive Eccentric Muscle Loading

Er zijn inmiddels in de Verenigde Staten meer dan 20 wetenschappelijke onderzoeken gedaan, waaruit de positieve effecten van aarden op de gezondheid zijn gebleken. Klik hier voor het overzicht van die onderzoeken via de website Earthinginstitute.net

Aanvullende details

Kosten -

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar info@denoorderbron.nl

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

16-05-2024
 

Locatie

Share With Friends